Na hlavný obsah

SaS vylučuje akúkoľvek formu opozičnej zmluvy

Reaguje tak na vyjadrenie Žitňanskej zo Za ľudí.

SaS vylučuje akúkoľvek formu opozičnej zmluvy
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v parlamente. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita vylučuje akúkoľvek formu opozičnej zmluvy. Informoval o tom v piatok (5. 8.) hovorca strany Ondrej Šprlák. SaS tak reaguje na vyjadrenie poslankyne Jany Žitňanskej (Za ľudí) pre Denník N, že možným riešením koaličnej krízy je podpísanie opozičnej zmluvy SaS so zvyškom koalície.

„Je na zamyslenie, prečo poslanci Za ľudí vidia radšej alternatívu s (ministrom financií) Igorom Matovičom (OĽANO), extrémistami a bez SaS, ako štvorkoalíciu bez človeka, ktorý škodí našej krajine,“ povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Dodal, že ak chcú koaliční partneri aj naďalej vládnuť s Matovičom, opozičnú zmluvu môžu podpísať s ĽSNS, Republikou alebo aj Smerom-SD.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) doplnil, že strana vylučuje takýto krok, ktorý voličom nič nepovie.

Nejde o osobný spor, tvrdí SaS

SaS vyzvala Za ľudí, aby priznala, kto naozaj škodí Slovensku. Strana dodáva, že toto nie je spor Sulíka s Matovičom, ale spor Matoviča so slušným demokratickým Slovenskom.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš povedal, že strana momentálne nebude špekulovať o ďalších scenároch vývoja koaličnej krízy.

Hnutie podľa Šipoša nikoho z vlády nevyhadzuje a nikomu nedáva ultimáta. Sústredí sa na prácu a plnenie programu. „Špekulovať o ďalších scenároch vývoja, pokiaľ by koaličný partner naozaj naplnil vyhrážky a zbavil sa vládnej zodpovednosti, v tomto momente nebudeme,“ poznamenal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko