Na hlavný obsah

Slováci zdolali Lotyšsko po samostatných nájazdoch

Postup do štvrťfinále však stále nemajú istý.

Slováci zdolali Lotyšsko po samostatných nájazdoch
Slovenský hokejista Dalibor Dvorský sa teší po strelení gólu v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Lotyšsko na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti do 20 rokov zvíťazili vo svojom treťom zápase na MS v kanadskom Edmontone nad Lotyšskom 3:2 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Ivana Feneša však ešte nemajú istotu postupu do štvrťfinále, pred posledným kolom základnej A-skupiny majú na konte len o bod viac ako ich súperi.

V ňom sa stretnú s Fínskom, Lotyši nastúpia proti Česku. Do štvrťfinále postúpia najlepšie štyri tímy z každej skupiny, pre posledné sa turnaj skončí, keďže tento rok sa z najvyššej kategórie nevypadáva.

Vyrovnaný zápas, bojovný hokej

Zápas o postup do štvrťfinále nepriniesol v úvodných minútach veľa vzruchu na ľade a ani jedna strana si nevypracovala väčšie šance. V 9. minúte však išiel na trestnú Štrbák a Lotyši dokázali presilovku využiť, keď sa presadil z dorážky Ločmelis.

Slováci bolo aktívnejší v druhej polovici prvej tretiny. Demek trafil žŕdku a aj pokus Dvorského pri presilovke skončil len na bránkovej konštrukcii. V 18. minúte sa už Fenešovi zverenci presadili. Sýkora prešiel cez dvoch hráčov, vymenil si puk s Demekom a zblízka vyrovnal.

Aj v druhom dejstve pokračoval vyrovnaný zápas, i keď Slováci boli vpredu aktívnejší. V 26. minúte sa ocitol pred Bruverisom Mišiak, ale blafák mu nevyšiel. Lotyšský brankár vychytal aj pokus Mykluchu pri presilovke, no v 30. minúte už nestačil na dorážku Dvorského – 2:1.

O dve minúty však bol opäť stav nerozhodný. Fenenko si potiahol puk po ľavej strane a strelou z uhla prekvapil Latkóczyho. V závere druhej tretiny mohol poslať Lotyšov opäť do vedenia Andersons, ale Latkóczy predviedol výborný zákrok.

V tretej tretine pokračoval bojovný hokej s minimom vyložených šancí. Oba tímy sa sústredili na obranu a snažili sa nespraviť chybu. Slováci v závere ubránili presilovku súpera a tak duel pokračoval v predĺžení.

V ňom mali viac šancí, ale Bruverisa neprekonali. Duel rozhodli až nájazdy, v ktorých sa presadili Faith a Kašlík a na lotyšskej strane len Dukurs.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport