Na hlavný obsah

Slovan stratil víťazstvo v závere zápasu. Z Grécka si však nesie cennú remízu

Odveta je na programe vo štvrtok 11. augusta.

Slovan stratil víťazstvo v závere zápasu. Z Grécka si však nesie cennú remízu
Na snímke futbalisti Slovana zľava Tigran Barseghjan a Uche Agbo.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy na ihrisku gréckeho klubu Olympiakos Pireus 1:1.

Zápas mali nádejne rozohraný, keď od 63. minúty viedli gólom Andreho Greena. V 87. minúte si však nedali pozor na rohový kop domácich, po ktorom hlavičkou vyrovnal Joussef El Arabi.

Odveta je na programe vo štvrtok 11. augusta od 20.30 h v Bratislave. Víťaz tohto dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne so zdolaným tímom z kvalifikačného dvojzápasu Ligy majstrov medzi Apollonom Limassol a Maccabi Haifa.

Hostia nastúpili bez vykartovaného Ivana Šaponjiča a aj bez Vladimíra Weissa mladšieho, ktorého v pozícii kapitána nahradil obranca Vernon De Marco.

Slovanisti začali nebojácne

Domáci síce mali v prvom polčase viac streleckých pokusov než Slovan (9:3), bližšie ku gólu však boli hostia. Slovanisti sa zvučného súpera nezľakli a už v prvom polčase mu viackrát pohrozili.

V 13. minúte sa do sľubnej pozície dostal Pauschek, rozhodol sa však prihrať Greenovi, ktorý netrafil loptu ideálne.

O tri minúty sa Green po Barseghjanovom pase znovu dostal k zakončeniu, jeho prízemný pokus síce nemal razanciu ani presnosť, no pri vzdialenejšej žrdi ešte stihol loptu usmerniť Zmrhal, ktorý v sklze trafil žŕdku. V 23. minúte mohol skóre otvoriť Barseghjan, ale brankár Vaclík zmaril jeho šancu.

Hrozili protiútokmi

V 53. minúte bol blízko ku gólu domáci Masouras, ale jeho strelu vyrazil pohotový Chovan. Brankár hostí podržal svoj tím aj v 62. minúte, keď zmaril šancu Camaru po rohovom kope.

Krátko na to sa Green dostal k lopte po dlhom centri a po úniku prestrelil brankára Vaclíka – 0:1. Slovanistom sa dlho darilo držať súpera mimo nebezpečných streleckých pozícií a hrozili brejkami. V 79. minúte sa neujala ani strela Rodriguesa z hranice šestnástky.

Hostia sa sústredili na defenzívu, ale tesný náskok si napokon neustrážili. V 87. minúte nechali po rohovom kope Valbuenu priveľa priestoru El Arabimu, ktorý zblízka hlavičkou prekonal Chovana – 1:1.

Gólová odpoveď hostí mohla prísť takmer okamžite, keď Kucka nasmeroval center na Ramireza, ale ten zblízka nezakončil ideálne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko