Na hlavný obsah

Učitelia v Sobranciach zvažujú hromadný odchod

Svojho zriaďovateľa vyzvali na zmenu vedenia.

Učitelia v Sobranciach zvažujú hromadný odchod. Podľa nich nemá špeciálna základná škola istý začiatok školského roka. Svojho zriaďovateľa vyzvali na zmenu vedenia. Ten však neodpovedá.

Zmenu na poste povereného riaditeľa špeciálnej školy oznámil zriaďovateľ učiteľom pred koncom školského roka.

Na strane učiteľov sú aj rodičia

Pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci nie sú so zmenou spokojní. Tri štvrtiny z nich sa podpísali pod výzvu zriaďovateľovi, aby svoje rozhodnutie prehodnotil a zmenil osobu poverenú riadením školy.

Zriaďovateľ školy – Regionálny úrad školskej správy v Košiciach (RÚŠS KE) v stanovisku uviedol, že sa situáciou v škole dôkladne zaoberá. Ďalší postup však nekonkretizoval a doposiaľ nereagoval ani na list zamestnancov školy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Výberové konanie na regulárneho riaditeľa nemôže vyhlásiť. „Z dôvodu prebiehajúceho súdneho sporu a neodkladného opatrenia súdu, ktorým bolo zriaďovateľovi nariadené zdržať sa vyhlasovania a vykonávania výberových konaní na funkciu riaditeľa školy,“ uviedol Peter Kutrucz, riaditeľ RÚŠS KE.

Zriaďovateľ si nemyslí, že začiatok školského roka bude ohrozený. Učitelia si myslia opak, preto zvažujú ďalšie právne kroky. Na ich stranu sa prikláňajú aj rodičia žiakov a plánujú sa obrátiť aj na ministerstvo školstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny