Na hlavný obsah

Výbuch v Čiernom mori zabil troch mužov, ktorí si išli zaplávať

Ignorovali varovné nápisy.

Výbuch v Čiernom mori zabil troch mužov, ktorí si išli zaplávať
Pohľad na prístav Odesa v Čiernom mori. Foto: ČTK/ABACA

Traja civilisti zahynuli a dvaja utrpeli zranenia pri explózii výbušného zariadenia, keď si boli zaplávať v Čiernom mori v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny. Oznámila to v pondelok (15. 8.) miestna polícia.

Polícia uviedla, že k incidentu došlo ešte v nedeľu (14. 8.). Niekoľko ľudí, ktorí pracovali na stavbe, sa totiž rozhodlo ignorovať varovné nápisy a išlo si zaplávať do mora v Bilhorod-Dnistrovskom okrese v Odeskej oblasti.

V mori umiestnili míny

„V dôsledku explózie neznámeho objektu zahynuli traja muži vo veku 25, 32 a 53 rokov,“ uviedla polícia. Dodala, že zranenia utrpeli jeden muž a jedna žena.

Ukrajinské úrady uzatvorili v lete pláže pre možný výskyt mín alebo delostrelecké ostreľovanie, ku ktorému prichádza počas vojny s Ruskom.

Ako informovala agentúra Reuters, ukrajinská armáda okrem toho sama rozmiestnila lodné míny popri pobreží pre prípad, že by sa Rusko rozhodlo podniknúť obojživelný útok na ukrajinské územie.

Z tohto dôvodu uzavreli vstupy na ukrajinské pláže červenými a bielymi páskami, aby sa zaistilo, že nebudú ranení civilisti.

„Znova zdôrazňujeme: plávanie vo vodách v Odeskej oblasti je v súčasnosti nebezpečné a zakázané. Na plážach a pobrežiach sa nachádzajú výbušné zariadenia,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet