Na hlavný obsah

Afganistan: Kábulom otriasla mohutná explózia

Zahynulo najmenej 19 ľudí.

Výbuch otriasol v piatok (30. 9.) vzdelávacím centrom v afganskom hlavnom meste Kábul a vyžiadal si najmenej 19 obetí na životoch, uviedli tamojšie policajné zdroje. Informujú o tom agentúry AFP a AP. Agentúra Reuters tiež uvádza 27 zranených.

Podľa afganskej polície došlo k explózii v Kábule v piatok v ranných hodinách miestneho času. Agentúra DPA s odvolaním sa na očitých svedkov uviedla, že výbuch bol mohutný a sanitky odvážali z miesta mŕtvych i zranených. K explózii došlo v kábulskej štvrti väčšinovo obývanej šiitskou menšinou Hazárov.

Útok sa stal v čase, keď sa v škole konali prijímacie skúšky. Školy sú v moslimskom Afganistane v piatok zvyčajne zatvorené.

„Útoky na civilné ciele dokazujú neľudskú krutosť nepriateľa a nedostatok morálnych zásad,“ dodal policajný hovorca Chálid Zadrán.

Výbuch aj obete na životoch potvrdilo aj afganské ministerstvo vnútra. K zodpovednosti za atentát sa doposiaľ nik neprihlásil. Ide o ďalšiu zo série násilností, odkedy sa v Afganistane pred niečo vyše rokom opätovne chopilo moci radikálne hnutie Taliban, pripomína AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet