Na hlavný obsah

Charkov opäť ostreľovali

Bojuje s výpadkami elektriny a vody.

Charkov opäť ostreľovali
Na snímke ukrajinskí hasiči hasia požiar elektrárne po zásahu ruskou raketou v meste Charkov. Foto: TASR/AP

Charkov po novom ruskom ostreľovaní opäť bojuje s výpadkom elektriny a vody, uviedol v pondelok (12. 9.) popoludní starosta druhého najväčšieho ukrajinského mesta Ihor Terechov. Ostreľovanie si vyžiadalo najmenej jedného mŕtveho. Úrady ráno hlásili, že dodávky boli po nedeľňajšom (11. 9.) ruskom bombardovaní obnovené na 80 percent.

„Situácia zo včera (z nedele) sa opakuje. Pre (ruské) ostreľovanie vyradili z prevádzky objekty kritickej civilnej infraštruktúry, v dôsledku čoho vypadla elektrina a prerušili sa dodávky vody,“ napísal Terechov. Dodal, že technici sa snažia dodávky obnoviť.

Krátko predtým starosta oznámil, že centrum mesta čelí masívnemu ostreľovaniu. Informáciu potvrdil aj šéf Charkovskej oblasti Oleh Synehubov, podľa ktorého explózia na ulici zabila najmenej jednu osobu a ďalšiu zranila.

Mali sa zraniť štyria ľudia

Agentúra Unian píše celkovo o štyroch zranených v dôsledku ostreľovania. Synehubov obyvateľov vyzval, aby neignorovali poplašné sirény a uchýlili sa do bezpečia.

Prevádzkovateľ charkovského metra oznámil, že podzemná dráha musela z technických dôvodov dočasne ukončiť prevádzku.

Rusi podľa ukrajinských predstaviteľov v nedeľu večer zaútočili pri Charkove na tepelnú elektráreň, kde pri zásahu rakety zomrel jeden jej zamestnanec.

Úplný výpadok dodávok v dôsledku ruského bombardovania kritickej infraštruktúry nastal tiež v Doneckej oblasti a bez elektriny boli tiež časti Záporožskej, Dnepropetrovskej a Sumskej oblasti.

Zástupca šéfa prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko v pondelok ráno uviedol, že v Charkove a priľahlej oblasti sa podarilo obnoviť dodávky elektrickej energie a vody na 80 percent.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet