Na hlavný obsah

Hlavné mesto Mexika zasiahlo silné zemetrasenie

Poškodilo budovy, jeden človek zomrel.

Hlavné mesto Mexika zasiahlo silné zemetrasenie
Ilustračná snímka mexickej vlajky. Foto: Unsplash

Hlavné mesto Mexika v pondelok (19. 9.) zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,5. Stalo sa tak presne v deň výročia silných zemetrasení z roku 1985 a 2017, informovala o tom TASR na základe správy televízie CNN Espaňol.

Zemetrasenie si vyžiadalo najmenej jednu obeť a poškodilo budovy. S odvolaním sa na mexickú vládu o tom informovala agentúra Reuters.

Jeden človek zahynul v tichomorskom prístave Manzanillo, keď sa naň v obchodnom dome zrútila strecha. Úrady tiež ohlásili škody vo viacerých nemocniciach v štáte Michoacán na západnom pobreží krajiny neďaleko epicentra otrasov.

V jednom zo zdravotníckych zariadení poranilo padajúce sklo človeka. Výpadky elektrického prúdu postihli 1,2 milióna ľudí, uviedla štátna energetická spoločnosť CFE

Hypocentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke desať kilometrov vo vzdialenosti 42 kilometrov na severozápad od mestečka La Placita de Morelos ležiaceho pri pobreží Tichého oceánu, uviedla CNN Espaňol s odvolaním sa na Geologickú službu Spojených štátov.

Agentúra AP neskôr napísala s odkazom na ten istý zdroj, že hypocentrum bolo v hĺbke 15 kilometrov.

Podľa televízie bolo silné otrasy cítiť aj v hlavnom meste Mexiko. Ako uvádza agentúra AP, zatiaľ neboli hlásené žiadne škody.

K otrasom došlo okolo 13.05 h miestneho času – necelú hodinu po tom, čo sa po celej krajine skúšobne rozozvučali sirény v rámci simulácie, ktorú usporiadali na výročie spomínaných zemetrasení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet