Na hlavný obsah

Kyjev dosiahol počas protiofenzívy ruské hranice

Vojaci sa nachádzajú na hraničnom priechode Hoptivka.

Kyjev dosiahol počas protiofenzívy ruské hranice
Na ilustračnej snímke ukrajinská vlajka. Foto: Unsplash

Ukrajinské sily počas svojej rýchlej protiofenzívy zrejme dorazili až k ruskej hranici na viacerých miestach v severnej časti Charkovskej oblasti.

Videozáznam, na ktorom údajne sú ukrajinskí vojaci na hraničnom priechode Hoptivka, zverejnila agentúra Unian s upozornením, že dobytie Hoptivky ešte velenie ukrajinských síl nepotvrdilo.

Na internete sa šíria aj ďalšie videá ukrajinských vojakov pri štátnej hranici s Ruskom.

„Hoptivka 11. septembra prešla pod kontrolu ukrajinských ozbrojených síl,“ znie na videozázname zverejnenom agentúrou Unian.

Video podľa nej pochádza od príslušníkov 130. práporu ukrajinskej teritoriálnej obrany. Na ďalšom videozázname, ktorý umiestnil na internet spravodajský portál Kyiv Post, je vidieť vojak priamo pri ceduli oznamujúcej štátnu hranicu.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu (10. 9.) uviedlo, že „preskupuje“ svoje vojská a presúva ich od miest v Charkovskej oblasti smerom na východ a na juh k ukrajinskému Donbasu.

Na nedeľnom (11. 9.) pravidelnom brífingu ministerstvo podľa viacerých médií predstavilo mapu, z ktorej vyplýva, že ruské sily majú pod kontrolou len už malú časť Charkovskej oblasti, a síce územie za riekou Oskil. Fotografiu mapy zverejnil napríklad nezávislý portál Meduza.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet