Na hlavný obsah

Medicínsko-technickí pracovníci nesúhlasia s navrhovanou úpravou miezd zdravotníkov

Je nedostatočná a nezohľadňuje zásluhovosť.

Medicínsko-technickí pracovníci nesúhlasia s navrhovanou úpravou miezd zdravotníkov
(Ilustračná fotografia) Foto: RTVS

Slovenská komora medicínsko-technických pracovníkov nesúhlasí s navrhovanou úpravou miezd zdravotníkom prezentovanou ministerstvom zdravotníctva. Uviedla to jej prezidentka Iveta Šluchová.

Podľa nej navrhované zmeny, na ktoré čakali všetci zdravotníci, nezohľadňujú požadovaný nárast miezd ani zásluhovosť. “Zdravotníci išli posledné dva roky na hranicu svojich síl, ale aj trpezlivosti. Nielen počas covidu, ale aj v súčasnosti sme konfrontovaní s úsilím, ako presvedčiť zdravotníkov, aby zostali v systéme,“ hovorí Šluchová.

Návrhy rezortu zdravotníctva nepovažuje za „adekvátne čakaniu ani úsiliu, ktoré venujeme našej profesii,“ dodala. Prezentované návrhy podľa nej ukazujú, že zdravotníci zostávajú na okraji záujmu vlády a nie sú prioritou.

V rámci komory je registrovaných viac ako 20 000 zdravotníkov. Šluchová tvrdí, že navrhované navýšenie im nepokryje dramatické zdražovanie, ktoré prebieha už viac ako 9 mesiacov.

„V rámci odpracovaných rokov návrh počíta iba s 20 rokmi, čo pre našich členov v praxi znamená, že ďalších 20 rokov budú svoju profesiu vykonávať bez navýšenia,“ upozorňuje zároveň prezidentka komory. Na uvedené skutočnosti ministerstvo zdravotníctva už viackrát upozorňovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko