Na hlavný obsah

Mikulec ostáva ministrom vnútra, parlament ho neodvolal

Za návrh hlasovalo 58 poslancov.

Mikulec ostáva ministrom vnútra, parlament ho neodvolal
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslancom sa ho na mimoriadnej schôdzi parlamentu nepodarilo odvolať. Z prítomných 145 poslancov hlasovalo za 58. Proti návrhu sa postavilo 48 poslancov a 39 sa hlasovania zdržali.

Okrem opozičných poslancov zo Smeru-SD, Hlasu-SD, ĽSNS a Republiky hlasovali za odvolanie ministra aj štyria poslanci Sme rodina – Patrick Linhart, Martin Borguľa, Adriana Pčolinská a Jozef Šimko. Poslanci za SaS sa pri hlasovaní zdržali.

Hlasovania sa zdržali aj dvaja poslanci OĽANO – Kristián Čekovský a Peter Kremský. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš povedal, že každý poslanec má vlastný názor a rešpektuje, keď hlasuje podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Na margo poslancov zo Sme rodina, ktorý hlasovali za odvolanie, uviedol, že tiež rešpektuje, ako hlasovali. „Vnímame, že sú trochu v konflikte záujmov,“ dodal.

Mikulec sa po hlasovaním poďakoval poslancom, ktorí ho podporili, a zdôraznil, že svoju prácu bude vykonávať tak, ako doteraz a nenechá sa odradiť. Išlo už o siedmy pokus o jeho odvolanie. Podľa ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) ide o „pečať kvality“, že si svoju robotu robí dobre.

Schôdzu k Mikulcovmu odvolávaniu otvorili minulý týždeň v utorok (13. 9.), hlasovať sa malo nasledujúci deň. Keďže sa však v stredu (14. 9.) nepodarilo otvoriť riadnu parlamentnú schôdzu, hlasovanie sa presunulo na tento týždeň.

Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer-SD. Jeho predseda Robert Fico koncom augusta hovoril o podozreniach z rodinkárstva a údajného zasahovania ministra do vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko