Na hlavný obsah

Prežije Mikulec ďalšie odvolávanie? Podporu celej koalície nemá

Svoju funkciu musí obhajovať už po siedmy raz.

Svoju funkciu musí obhajovať už po siedmy raz. Minister vnútra, Roman Mikulec (OĽANO) čelí v parlamente odvolávaniu. Na podporu všetkých koaličných partnerov sa spoľahnúť nemôže. Počas rozpravy padali na jeho adresu, ale aj opozíciu vulgarizmy.

Koalícia prvýkrát zasadla do parlamentných lavíc v menšine. V úvode mimoriadnej schôdze sa už v pléne objavili aj staronoví poslanci. Zmena pomerov v parlamente sa môže prejaviť aj na podpore ministra vnútra.

„Rozprávam sa s niektorými poslancami – kolegami z vládnej koalície, ktorí samotní hovoria, už nás dostáva Mikulec do trápnej situácie,“ tvrdí Robert Fico, predseda strany Smer-SD.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Jeden koaličný poslanec už vopred avizuje, že zahlasuje za jeho odvolanie. „Pán minister Mikulec nezvláda svoju pozíciu a zlyháva naozaj vo viacerých odvetviach,“ hovorí poslanec Patrick Linhart (Sme rodina).

Smer-SD chce Romana Mikulca odvolať pre údajné zasahovanie do vyšetrovaní a rodinkárstvo. Verejné obstarávanie na SBS pre nemocnicu sv. Michala vyhrala firma, v ktorej figuroval ministrov brat.

Mikulec pravdepodobne odvolávanie ustojí, no ministrom vnútra zostane s tesnou podporou. Hlasovať o jeho osude budú poslanci v stredu (14. 9.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko