Na hlavný obsah

Na bezpečnosť vo vrakunskom Pentagone bude dohliadať nová stanica polície

Mnohí obyvatelia Vrakune sa večer boja vychádzať von.

Auto mestskej polície pred bytovkou Pentagon v bratislavskej Vrakuni.
Auto mestskej polície pred bytovkou Pentagon v bratislavskej Vrakuni.Foto: TASR

Nová stanica mestskej polície v bratislavskej Vrakuni. A to priamo v neslávne známej bytovke Pentagon. Stála prítomnosť mestských strážnikov by mala pomôcť riešiť vysokú kriminalitu v okolí. V prípade potreby zasiahnu policajti aj v susedných Podunajských Biskupiciach.

Zvýšená kriminalita, drogoví díleri či narkomani. Tak sa dá opísať realita v okolí bytovky Pentagon v bratislavskej Vrakuni, ktorej obyvatelia čelia už niekoľko desaťročí. Mnohí obyvatelia Vrakune sa boja chodiť von vo večerných hodinách.

Situácii v okolí neslávne známeho Pentagonu by mala pomôcť stála prítomnosť mestskej polície priamo v budove. „Dnes sa nám to konečne podarilo otvoriť. Dnes tu máme plnohodnotnú stanicu,“ povedal náčelník Mestskej polície Bratislava Miroslav Antal.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Novootvorená stanica Mestskej polície bude obyvateľom k dispozícii každý pracovný deň od 7.30 h do 15.30 h. V teréne budú mestskí policajti na poriadok dohliadať nepretržite.

„Samozrejme, ako sme sa bavili aj s pánom primátorom, nie je to vytesané do kameňa. Chceme sa čo najviac priblížiť obyvateľom tejto lokality,“ dodal Antal.

V prípade potreby budú mestskí policajti z Vrakune zasahovať aj v susedných Podunajských Biskupiciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny