Na hlavný obsah

Na ceste do karanténneho zariadenia v Číne zomrelo 27 ľudí

O život prišli pre autobusovú nehodu.

Na ceste do karanténneho zariadenia v Číne zomrelo 27 ľudí
Ilustračná snímka. Foto: Twitter

Vo východnej Číne v nedeľu (18. 9.) na rýchlostnej ceste pri nehode autobusu zomrelo 27 ľudí, ďalších 20 sa zranilo. S odvolaním sa na čínske médiá o tom informovala agentúra AP. Podľa niektorých médií autobus prepravoval ľudí „spojených s epidémiou covidu“ do karantény. Úrady však túto informáciu nepotvrdili.

Autobus sa prevrátil o 2.40 h miestneho času (sobota 20.40 h SELČ) v provincii Kuej-čou. Bolo v ňom 47 cestujúcich, ktorí išli z provinčného hlavného mesta Kuej-jang na juhovýchod do zhruba 200 kilometrov vzdialenej obce.

Mesto Kuej-jang v piatok (16. 9.) ohlásilo 180 nových prípadov nákazy covidom, píše AP. Celá provincia Kuej-čou za sobotu odhalila 712 novopotvrdených prípadov, čo je asi 70 % prípadov zistených po celej Číne.

Peking naďalej zastáva politiku nulovej tolerancie k tejto chorobe, a tak všetci infikovaní a ich blízki mieria povinne do karantény. Pre vysoký počet infikovaných a ich kontakty úrady v tejto provincii vyčerpali kapacitu miestnych karanténnych zariadení a začali prevážať pacientov do vzdialenejších lokalít, píše Reuters.

Nešťastie súvisiace s covidovou karanténou, ktorú mnohí Číňania kritizujú, sa rýchlo stalo veľkou témou na čínskej sociálnej sieti Weibo, píše agentúra Reuters. Kritické príspevky však čoskoro mizli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet