Na hlavný obsah

Pre kontroly na hraniciach s Českom mimoriadne zasadne brannobezpečnostný výbor

Mikulec má vysvetliť, čo sa stalo.

Pre kontroly na hraniciach s Českom mimoriadne zasadne brannobezpečnostný výbor
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poslanec Juraj Krúpa (SaS) v súvislosti s obnovením kontrol na česko-slovenských hraniciach zvolal na štvrtok (29. 9.) mimoriadne zasadnutie brannobezpečnostného výboru. Informoval o tom v utorok (27. 9.) hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Krúpa žiada od ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) vysvetlenie, z akých dôvodov sa kontroly obnovia a aká je aktuálna situácia s migračnou vlnou smerujúcou zo Sýrie do Nemecka. Obnovenie kontrol považuje za ministrovo zlyhanie.

„Evidentne situáciu s migračnou vlnou podcenil alebo nedostatočne rokoval s jeho českým, ale aj maďarským kolegom. Migranti totiž na Slovensko prichádzajú z Maďarska, takže by sme mali úplne logicky zaviesť kontroly na hraniciach aj my, keďže situácia absolútne nie je zvládnutá,“ zdôraznil Krúpa.

Rezort vnútra sa v reakcii na Krúpove vyjadrenia rázne ohradil. Poslanca požiadal, aby si najprv si najprv nechal vysvetliť fakty a až potom verejne kritizoval prácu ministerstva. „Predmetné verejné vyjadrenia, ktoré dnes poskytol, svedčia o zaujatosti voči ministrovi vnútra, čo sa viackrát ukázalo aj v minulosti,“ dodal rezort.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko