Na hlavný obsah

Ukrajinská armáda vyvíja na ruské jednotky značný nátlak

Spustila dve protiofenzívy.

Ukrajinská armáda vyvíja na ruské jednotky značný nátlak
Ukrajinský vojak pri meste Doneck. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda spustila dve protiofenzívy proti pozíciám ruských jednotiek na východe a juhu Ukrajiny, uviedol poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč. Informovala o tom v stredu (7. 9.) agentúra DPA.

Ďalšie podrobnosti o miestach protiofenzív nespresnil. Takéto informácie zverejňuje generálny štáb ozbrojených síl. Zároveň však dodal, že dvojitou ofenzívou vyvíja ukrajinská armáda na ruské jednotky značný nátlak.

Agentúra DPA pripomína, že vyjadrenia poradcu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nebolo možné bezprostredne overiť.

Korešpondenti ruskej štátnej televízie však uviedli, že v utorok sa stalo terčom útoku mesto Balaklija v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny.

Kým ukrajinská protiofenzíva v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny prebieha už od minulého týždňa, ukrajinská armáda o jej priebehu zverejňuje len veľmi málo informácií, konštatuje DPA. Americké a britské tajné služby však naznačili, že ukrajinské jednotky v tejto oblasti postupujú.

Zelenskyj sa v utorok (6. 9.) stretol s vysokopostavenými veliteľmi. Vo svojom pravidelnom príhovore však protiofenzívy nekomentoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet