Na hlavný obsah

Ukrajinská armáda zničila ruský sklad s raketami

Tie mali slúžiť na bombardovanie Charkova.

Ukrajinská armáda zničila ruský sklad s raketami
Ukrajinskí vojaci ostreľujú ruské pozície z protilietadlového dela v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že ukrajinskí obrancovia zničili ruský sklad s raketami S-300 určenými na bombardovanie Charkova. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

„Ste naši hrdinovia,“ poďakoval Zelenskyj bojovníkom z delostreleckej brigády, ktorí presnou paľbou zničili ruský sklad, z ktorého „okupanti brali rakety S-300 na bombardovanie Charkova“.

Dodal, že okupanti ešte určite dostanú odpoveď za pondelňajší (5. 9.) „raketový útok na Kryvyj Rih a neustále ostreľovanie Zelenodoľska, Nikopoľa, Černihivskej, Sumskej a Charkovskej oblasti, miest v Donbase a celého nášho územia“.

Ukrajinské ozbrojené sily podľa neho naďalej dôsledne ničia sklady, základne, prechody a veliteľstvá okupantov. „Ruská armáda prišla na územie Ukrajiny s tým, že neočakávala odpor. A utečie odtiaľto, inú nádej na spasenie nemá,“ podotkol.

Zelenskyj naznačil, že prebieha protiofenzíva v rôznych smeroch. Nepovedal kde, aby boli Rusi prekvapení. Zdôraznil, že Ukrajinci neodstúpia žiadne územia a deokupácia, hoci predstavuje zložitú úlohu, je len otázkou času.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet