Na hlavný obsah

Uvoľnené ministerské pozície by mali obsadiť odborníci a nestraníci, tvrdí Naď

Hovorí, že prvoradá je pomoc ľuďom.

Uvoľnené ministerské pozície by mali obsadiť odborníci a nestraníci, tvrdí Naď
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Uvoľnené ministerské pozície vo vláde by mali po odchode ministrov za SaS obsadiť odborníci a nestraníci. Uviedol to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

„Ide nám o to, aby to boli dobrí kandidáti a nezáleží nám na tom, aká strana je zodpovedná za ktorý rezort,“ uviedol. Kým nie je dohodnuté všetko, tak nie je dohodnuté nič, ale myslím, že sme na dobrej ceste, dodal.

O konkrétnych menách možných nástupcov nehovoril. Povedal však, že ide o špičkových odborníkov, ktorí sa často objavujú aj v médiách.

„Nechceme tam dať len figúrky, aby sme obsadili pozície, ale špičkových odborníkov, o ktorých sme presvedčení, že budú minimálne takí dobrí ako ich predchodcovia,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

Pri štátnych tajomníkoch sa počíta s politickými nomináciami. „S nomináciami štátnych tajomníkov by mali byť stotožnení najmä ministri,“ povedal.

Na pozícii podpredsedu parlamentu končí Milan Laurenčík (SaS). „Bude treba zvoliť ďalšieho podpredsedu. Potrebujeme si k tomu sadnúť,“ vyhlásil Naď. Dodal, že zlým kandidátom by nebol napríklad Martin Klus (SaS).

V posledných dňoch sa diskutovalo aj o pozíciách predsedov parlamentných výborov, na ktorých chce strana SaS ponechať svojich nominantov. „Kto sa stane predsedom výborov to je otázka demokratického rozdelenia moci. Sulík v podstate odkázal, že zabudnite na pomoc ľuďom, pokiaľ si naši nominanti nenechajú pozície predsedov výborov. Však to je absurdné,“ reagoval Naď.

Podľa neho je legitímna diskusia o tom, koľko predsedov výborov strane SaS ostane a či im ostane aj pozícia podpredsedu parlamentu alebo nie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko