Na hlavný obsah

V Trnave otvorili pojednávanie s Jankovskou

Na súd pre zdravotné problémy neprišla

V Trnave otvorili pojednávanie s  Jankovskou
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Na Okresnom súde v Trnave v stredu (7. 9.) prokurátor predniesol obžalobu na bývalú štátnu tajomníčku a exsudkyňu Moniku Jankovskú v prípade trenčianskeho baru Fatima. Spolu s ňou súdia aj Petra Vaska a bývalého policajného funkcionára Róberta Krajmera.

Vinia ich z vydierania a marenia spravodlivosti. Jankovská na súd pre zdravotné problémy neprišla. S konaním v jej neprítomnosti súhlasila.

Téme sa v Rádiu Regina venoval redaktor RTVS Miroslav Lyko.

Advokát Jankovskej Peter Erdős označil obžalobu za nedôvodnú a pripomenul, že v rámci prípravného konania si zo zdravotných dôvodov nemohla naštudovať vyšetrovací spis.

„Nič neodignorovala. Ona sa naozaj toho práva nevzdala. To znamená, že keď sa toho práva nevzdá, tak nie je možné niekomu povedať, že mala možnosť, ale nevyužila ju. Je to jednoznačne porušenie práva na obhajobu,“ povedal Erdős.

„Nazerať do spisu mala zachované, v konečnom dôsledku nič jej nebráni nazerať do spisu, aj v súdnom konaní je obžaloba podaná, takže rok priebežne môže nahliadať do spisu,“ reagoval Ondrej Repa, prokurátor špeciálnej prokuratúry.

Vinu odmietajú

„Klient je nevinný a postupne budeme jeho nevinu preukazovať,“ uviedol Para, obhajca Krajmera.

Vinu odmietajú aj ostatní dvaja obžalovaní. Ako svedok a poškodený vypovedal pred súdom Vida. Jankovská s Vaskom ho mali donútiť zmeniť jeho skoršiu výpoveď o úplatku pre Jankovskú za to, že pomôže mafii získať bar Fatima.

„Sudca to bude vyhodnocovať. Nie, že či klame, ale tie dôkazy vo vzťahu k mojej klientke,“ ozrejmil Erdős.

„Budú otázky, ja budem mať tiež otázky, obhajoba bude mať otázky. Až potom si budeme môcť urobiť celkový obraz,“ informoval Repa.

Súd bude pokračovať 13. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál