Na hlavný obsah

Vláda odvolala štátnych tajomníkov z rezortov školstva a spravodlivosti

Zo služobného úradu rezortu spravodlivosti odchádza aj Krpelan.

Vláda odvolala štátnych tajomníkov z rezortov školstva a spravodlivosti
Štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Ondrej Dostál (SaS). Foto: TASR

Trojica štátnych tajomníkov Ivan Husár, Ľudovít Paulis a Svetlana Síthová, ktorí pôsobili na ministerstve školstva vo svojich funkciách končia. Rovnako aj štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Ondrej Dostál. Vláda SR schválila v stredu (21. 9.) ich odvolanie.

Všetci traja štátni tajomníci boli na rezorte školstva počas pôsobenia bývalého ministra Branislava Gröhlinga (SaS). Vo funkciách skončia k 21. septembru. Dostál prišiel na rezort spravodlivosti počas pôsobenia exministerky Márie Kolíkovej (SaS). Vo svojej funkcii skončí k 22. septembru.

Síthová sa venovala na rezorte školstva oblasti inklúzie, národnostnému školstvu a celoživotnému vzdelávaniu, Husár športu a Paulis vysokým školám a vede. Všetci traja si myslia, že  rezort si urgentne zasluhuje plnohodnotné vedenie. Poznamenali, že o odvolanie z funkcie štátnych tajomníkov požiadali oni. Nástupcom chcú odovzdať svoje skúsenosti.

Dostál priblížil, že je pripravený odovzdať svojmu nástupcovi agendu a predstaviť ľudí, s ktorými bude spolupracovať. Zatiaľ však meno nástupcu nevie. Dostál sa tak vráti späť do parlamentu.

Na odvolaní sa podľa jeho slov dohodol s novým ministrom spravodlivosti Viliamom Karasom ešte minulý týždeň. Jeho odvolanie nesúvisí s ospravedlnením rezortu v mene štátu finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi, ktoré podpísal začiatkom septembra.

Vláda zároveň k 30. septembru odvolala Romana Krpelana z funkcie generálneho tajomníka služobného úradu MS SR. Od októbra ho nahradí advokát Dominik Okenica.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko