Na hlavný obsah

Jankovská neprišla na súd pre zdravotné problémy, pojednávalo sa bez nej

Súd pokračuje v decembri.

Jankovská neprišla na súd pre zdravotné problémy, pojednávalo sa bez nej
Obžalovaná bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská. Foto: TASR/Dano Veselský

Na Okresnom súde v Trnave pokračovalo pojednávanie s bývalou sudkyňou a štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou. Tá je spolu so svojím svatom obžalovaná za údajne vydieranie kľúčového svedka v kauze Fatima. Podľa obžaloby im mal pomáhať bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer.

Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venoval redaktor RTVS Viktor Bokor.

Hlavné pojednávanie pokračovalo výsluchom kľúčového svedka Michala Vidu, ktorý mal cez vyhrážky a 50-tisícový úplatok zmeniť svoju výpoveď v prospech Jankovskej. Vo svojej výpovedi opísal rôzne stretnutia s obžalovanými.

„Keďže pán Krajmer dlhodobo pôsobil v rôznych funkciách na polícii, kde vedel čo to ovplyvniť, tak sa na týchto stretnutiach riešili rôzne takéto ovplyvňovania. S doktorkou Jankovskou som sa dostal do kontaktu tak, že som jej doniesol úplatok tri milióny slovenských korún,“ vypovedal Vida.

Jankovská na súd neprišla pre zdravotné problémy. Aj Jankovskej svat dal súhlas, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. Obhajca Jankovskej Peter Erdős spochybňuje výpoveď kľúčového svedka kauzy.

„Verím, že aj vy budete môcť vnímať, ako aj ostatné strany v konaní, že svedok klame a vypovedá tak, ako sa vyspí,“ priblížil Erdős.

Kauza, pre ktorú sa trojica ocitla na lavici obžalovaných, sa týka trenčianskeho nočného baru Fatima. Monika Jankovská ako vtedajšia sudkyňa trenčianskeho súdu poslala za údajne vydieranie do väzenia majiteľov klubu.

Podľa obžaloby sa tak otvorili dvere pre šéfa mafiánskej skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho, ktorý mal o bar záujem. Všetci obžalovaní vinu odmietajú. Ďalšie pojednávanie má byť v decembri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál