Na hlavný obsah

Liekom na cenovú horúčku asi budú eurofondy

Štát chystá opatrenia, aby pomohol domácnostiam aj firmám.

Liekom na cenovú horúčku asi budú eurofondy
Štát chystá opatrenia, aby pomohol domácnostiam aj firmám s drahšími energiami. Foto: RTVS

Štát chystá opatrenia, aby pomohol domácnostiam aj firmám s drahšími energiami. Minister hospodárstva Karel Hirman o tom ubezpečil prezidentku Zuzanu Čaputovú. Slovensko zrejme bude mať k dispozícii niekoľko miliárd z eurofondov.

Minulotýždňový samit síce priniesol balíček opatrení proti energetickej kríze, Slovensko ho však nepodporilo. Našej ekonomike totiž nepomôže.

„Dôležité je, aby naši európski partneri vedeli, že ak sa od nich nedočkáme pomoci budeme si musieť pomôcť sami. Tá pomoc bude v tom, že elektrina, ktorá sa vyrobí na Slovensku sa použije pre naše domácnosti a našich výrobcov,“ vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽANO).

„Prehrali ste v Bruseli aj vlastné gate, lebo si vás nevážia,“ kritizoval vládu na konci septembra Robert Fico (Smer-SD).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Minister hospodárstva považuje ostrú kritiku za predčasnú, výsledky samitu bol vysvetľovať aj v Prezidentskom paláci.

„Pani prezidentka sa zaujímala o riešenie dosahov energetickej krízy, pán minister ju uistil, že pripravuje sadu opatrení, ktoré by mali pomôcť domácnostiam. Pomôžu aj podnikateľskému aj verejnému sektoru,“ priblížil Martin Strižinec, hovorca prezidentky Zuzany Čaputovej.

Ak Slovensko s niečím dlhodobo zápasí, tak je to čerpanie európskych peňazí. Práve nevyužité eurofondy by mohli byť liekom na cenovú horúčku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika