Na hlavný obsah

Muž zaútočil na zariadenie pre prisťahovalcov v britskom Doveri, potom spáchal samovraždu

Na migračné centrum hodil tri zápalné bomby.

Muž zaútočil na zariadenie pre prisťahovalcov v britskom Doveri, potom spáchal samovraždu
Zápalnými bombami zaútočil muž na zariadenie pre prisťahovalcov v britskom prístavnom meste Dover. Foto: twitter/ Jacob Charite

Zápalnými bombami zaútočil v nedeľu (30. 10.) muž na zariadenie pre prisťahovalcov v britskom prístavnom meste Dover. Na blízkej čerpacej stanici potom spáchal samovraždu, uviedla agentúra Reuters.

Podľa fotografa agentúry, ktorý bol práve na mieste, muž k zariadeniu prišiel autom okolo 12.20 h SEČ. Keď z vozidla vystúpil, hodil na migračné centrum tri zápalné bomby, z ktorých dve vybuchli. Útočník, ktorého sa už polícii podarilo identifikovať, potom odišiel k neďalekej čerpacej stanici, kde sa zabil.

Pri útoku našťastie nikto neutrpel vážne zranenia, úrady informujú len o jednom ľahko zranenom. Na záberoch zo sociálnych sietí sú vidieť plamene pred vonkajším múrom zariadenia a ich následné hasenie.

Reuters pripomína, že útok sa uskutočnil v čase, keď sa v Británii vedie vyhrotená debata o migrácii. Počet ľudí, ktorí sa do krajiny snažia dostať nelegálne cez Lamanšský prieliv sa prudko zvýšil. Len od začiatku roka ich bolo viac ako 38 000.

V roku 2020 ich za celý rok bolo 8 500. Vláda teraz na jednej strane čelí tlaku na sprísnenie hraničných kontrol, a na strane druhej volaniu po ústretovejšom prístupe k utečencom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet