Na hlavný obsah

Nehoda na Zochovej má ďalšiu obeť

Ide o 21-ročnú ženu.

Nehoda na Zochovej má ďalšiu obeť
Zábery z miesta nehody na Zochovej ulici v Bratislave. Foto: TASR

Následkom zranení po nedeľnej (2. 10.) tragickej nehode na bratislavskej zastávke MHD podľahla ďalšia žena. Polícia Bratislavského kraja na svojej facebookovej stránke o jej smrti informovala krátko pred 12. hodinou.

K tragédii došlo v nedeľu večer na Staromestskej ulici smerom na Most SNP. Vozidlo zn. Škoda SuperB šoféroval 60-ročný vodič. Podľa informácii televízie Markíza má byť vodičom generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček.

V aute sedel aj 36-ročný spolujazdec, ktorý sa rovnako podrobil dychovej skúšky. Namerali mu 0,5 mg/alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Spolujazdcom mal byť Dědečkov syn Lukáš, ktorý je kontrolórom v deaflympijskom výbore.

Podľa prezidenta Policajného zboru SR Štefana Hamrana sa vodič po nehode správal agresívne. Vodič podľa neho išiel výrazne rýchlejšie, ako povoľuje maximálna rýchlosť a stratil kontrolu nad autom.

Medzi obeťami sú študenti UK a STU

Medzi obeťami tragickej nehody boli študentka a študent Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti.

„Je hrôza, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity, uviedla univerzita.

Ďalšou obeťou bol študent prvého ročníka Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (STU).

„Miesto, kde nezmyselne vyhasli štyri ľudské životy, je tradičná prestupná zastávka našich študentov, ktorí smerujú na fakulty a internáty do Mlynskej Doliny. Jeden z nich tam už nikdy nepríde. Je smutné, že to spôsobila hrubá nezodpovednosť a tupá arogancia jednotlivca. Musíme sa proti takýmto prejavom rázne postaviť,“ povedal rektor Oliver Moravčík.

Obete si uctili štátni predstavitelia

Premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý je dočasne poverený vedením ministerstva školstva, nechal vyvesiť na rezorte čiernu zástavu.

„Ide o mimoriadne citlivú situáciu a smrť prevažne študentov zarmútila celú krajinu. Som v kontakte aj s ministrom zdravotníctva a ministrom vnútra. Pravidelne sa informujem o stave zranených a priebehu vyšetrovania,“ napísal na sociálnej sieti.

Predseda vlády si v priestoroch auly UK v Bratislave uctil pamiatku obetí.

„Ako otec štyroch detí si o to viac neviem predstaviť bolesť, ktorú teraz prežívajú rodičia a príbuzní,“ vyhlásil Heger. Zároveň verejnosť požiadal o pomoc pozostalým. „Pomôžme im, ako najlepšie vieme, aby tento čas zvládli,“ doplnil.

Prezidentka Zuzana Čaputová si v pondelok (3. 10.) krátko popoludní uctila pamiatku obetí tragickej nehody v Bratislave položením kvetov a zapálením sviečky v blízkosti miesta nešťastia neďaleko zastávky Zochova.

„Je veľmi ťažké uvedomiť si, že piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov. Táto zastávka je nesmierne frekventovaná a stáť na nej mohol ktokoľvek. Zároveň nemôžeme neodpustiť, že k tragédii došlo pod vplyvom alkoholu,“ povedala.

Podpisu kondolenčnej knihy v aule UK zosnulým dopravnej nehody sa účastní aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na snímke pokladá kyticu neďaleko zastávky Zochova.
Prezidentka SR Zuzana Čaputová si uctila obete nehody kyticou a zapálením sviečky neďaleko zastávky Zochova.Foto: Kancelária prezidenta SR

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave si v utorok (4. 10.) o 9.00 h uctí minútou ticha svojich troch študentov, ktorí zahynuli pri nedeľnej tragickej nehode na autobusovej zastávke Zochova v hlavnom meste. Potvrdil to prorektor pre vonkajšie vzťahy UK Radomír Masaryk.

„Pred univerzitou bude visieť čierna vlajka, kondolenčnú knihu všetkým obetiam vystavíme utorok od 15.15 h,“ uvádza univerzita. Rektor UK Marek Števček zároveň poslal sústrastné listy rodinám obetí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko