Na hlavný obsah

Polícia vyšetruje ďalší podvod. Dôchodkyňa prišla o hotovosť aj zlaté šperky

Uverila, že ju policajt chce ochrániť pred okradnutím.

Polícia vyšetruje ďalší podvod. Dôchodkyňa prišla o hotovosť aj zlaté šperky
Ilustračná snímka eurobankoviek. Foto: TASR

Seniorka z Bratislavy prišla o vyše 11 000 eur a zlaté šperky. Informovala o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Obeť podvodu najprv oklamali telefonátom o zásielke, ktorú jej mala doručiť poštárka. Neskôr jej volal muž, ktorý sa vydával za policajta. Ten ju varoval, že doručovateľka zásielky ju chce okradnúť. Povedal jej, nech peniaze odovzdá jeho kolegovi.

Dôchodkyňa z bratislavského Ružinova mužovi odniesla 2 000 eur. Podvodníci využili dôverčivosť 77-ročnej ženy, ktorá im následne odovzdala ďalších 500 eur, zlaté šperky a neskôr ďalšiu hotovosť vo výške 8 800 eur. Neznámy muž pri poslednom odovzdaní hotovosti seniorku pochválil za jej opatrnosť.

Polícia zverejnila niekoľko odporúčaní pre seniorov a ich rodinných príslušníkov. Medzi odporúčaniami polície je, „aby seniori zvýšili obozretnosť, ak ich akákoľvek osoba požiada telefonicky o požičanie finančnej hotovosti a overili si situáciu u ďalších blízkych, prípadne príbuzných osôb.“

Zdôrazňujú, aby si „seniori overili, či naozaj volá ich príbuzný a neverili výhovorkám osobe po telefóne, že má iný hlas kvôli tomu, že je chorý.“ Okrem iného žiadajú, aby svoje príbytky neotvárali neznámym osobám, ktoré predávajú rôzny tovar, odmietli ponúkané služby pracovníkov plynární a rôznych iných inštitúcií.

Celý zoznam odporúčaní polícia zverejnila na FB profile Polícia SR – Bratislavský kraj. Žiadajú tiež, aby v prípade potreby seniori kontaktovali políciu na čísle 158, „ak sa osoba, ktorú nepoznajú správa podozrivo a snaží sa pod rôznymi zámienkami nadviazať s nimi kontakt, získať ich dôveru a vstúpiť do ich príbytku.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny