Na hlavný obsah

Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom o 15 dní

Neskôr zváži ich predĺženie o ďalších 30 dní.

Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom o 15 dní
Na archívnej snímke hraničná kontrola na priechode Kittsee - Jarovce. Foto: TASR

Rakúsko predĺžilo v piatok (28. 10.) kontroly na hraniciach so Slovenskom predbežne o 15 dní, neskôr zváži ich predĺženie o ďalších 30 dní.

Pôvodne mali hraničné kontroly na rakúsko-slovenských hraniciach platiť do piatka 28. októbra. Informovali o tom denník Kronen Zeitung a server OE24.at, ktoré sa odvolávajú na rezort vnútra vo Viedni.

„Hraničné kontroly so Slovenskom naďalej potrebujeme, pretože prevádzači inak okamžite reagujú a menia svoje trasy,“ zdôvodnil rozhodnutie šéf rakúskeho rezortu vnútra Gerhard Karner. Dodal, že Rakúsko bude naďalej dôrazne bojovať proti „prevádzačskej mafii“.

Rakúska polícia zadržala od konca septembra, keď boli dočasné kontroly so Slovenskom zavedené, 12 prevádzačov. Celkovo ich na území Rakúska zadržali viac než 500.

Hraničné kontroly Rakúska prebiehajú v úzkej spolupráci s českým a slovenským ministerstvom vnútra. Rakúsko nasleduje rozhodnutie Česka, ktoré vo štvrtok (27. 10.) tiež ohlásilo predĺženie kontrol na hraniciach so Slovenskom, a to o dovedna 45 dní – teda až do 12. decembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet