Na hlavný obsah

Rodina a priatelia spomínali na obete dopravnej nehody na Zochovej

Pri nehode zahynulo 5 mladých ľudí.

Rodina a priatelia spomínali na obete dopravnej nehody na Zochovej
Pozostalí si spomínajú na obete dopravnej nehody na Zochovej v centre Bratislavy. Foto: RTVS

Obete tragickej nehody – mladých ľudí, ktorí prišli o život – si pripomenuli na bratislavských vysokých školách. Študenti na internátoch vypli svetlá a svietili mobilmi. Broňu, Mareka, Natáliu, Richárda a Sashu si uctili aj v ich domovoch a školách, ktoré v minulosti navštevovali. Vznikli tiež viaceré zbierky na pomoc pozostalým.

Sviečky horia aj v šatni futbalového klubu vo Vysokých Tatrách. Marek Vojtaššák tu bol známy pokorou, skromnosťou a slušnosťou. Jeho láskou boli futbal a priateľka Broňa.

Ešte v nedeľu (2. 10.) ho po zápase na vlak do školy viezol do Popradu futbalový tréner a priateľ. Správu o tom, že Marek už nežije, nespracoval dodnes. „Chodím ako mátoha, nerozumiem tomu,“ hovorí Milan Šefc, funcionár FK Vysoké Tatry.

Obeťou nedeľnej tragédie je i 19-ročná Natália Hamráková. S rodičmi a bratom žila v Spišskej Novej Vsi. Vlani zmaturovala na súkromnom gymnáziu v anglickom jazyku v Poprade. Hneď vo vestibule školy zriadili na jej pamiatku pietne miesto.

“Bolo to dievča, ktoré bolo skromné, skôr tichšie, ale veľmi inteligentné a veľmi bystré. Nebolo to dievča, ktoré by o sebe nejako veľa rozprávalo,” hovorí o nej jej bývalá triedna učiteľka Janka Vernarčík.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Medzi obeťami je aj Sasha Slovík z Banskej Bystrice. O 2 týždne by oslávil 20 rokov. Sashu a ďalšie obete tragédie si uctili na banskobystrickom gymnáziu, kde študoval, minútou ticha.

„Na Zochovej v tom čase stál nielen jeden náš študent, ale bolo tam viacero našich absolventov. Žiaľ, pre jedného z nich sa toto stretnutie s autom stalo osudným. Je nám to nesmierne ľúto. Chceli by sme aj týmto spôsobom vyjadriť hlbokú úprimnú sústrasť jeho rodine a blízkym,“ povedal Marek Balážovič, riaditeľ školy J. G. Tajovského v Banskej Bystrici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny