Na hlavný obsah

Známe tváre z parlamentu vo voľbách pohoreli

Voliči nechcú vidieť poslancov na dvoch stoličkách.

Známe tváre z parlamentu vo voľbách pohoreli
Poslanci Národnej rady SR. Foto: RTVS

Rozhodovať o dianí v mestách a obciach chceli mnohí poslanci Národnej rady SR. Len v krajských voľbách ich kandidovalo vyše štyridsať. Viaceré známe mená však vytúžené mandáty nezískali.

Odborníci tvrdia, že ide o výsledok vládnej krízy aj fakt, že voliči nechcú vidieť poslancov na dvoch stoličkách.

Za hnutie OĽANO neuspeli známe mená ako Michal Šipoš, Andrej Stančík, Erik Ňarjaš či Lukáš Kyselica. Vo funkcii bratislavského mestského poslanca končí po ôsmich rokoch aj Gábor Grendel.

„Prvýkrát som kandidoval z pozície vládnuceho poslanca na úrovni Národnej rady SR. Zažívame náročné časy, čiže tá nálada skôr praje opozičným kandidátom. Skôr som očakával že to bude náročné si obhájiť a to sa aj potvrdilo,“ reagoval na výsledky voilieb Grendel.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dôsledky vládnej krízy sa mohli podpísať aj v strane SaS. Vo voľbách neuspel Peter Osuský, Vladimír Ledecký ani Ondrej Dostál, ktorý bol bratislavským poslancom v Starom meste s jedným prerušením od roku 2002.

„Som presvedčený že rozhodujúcim faktorom v tomto prípade nebolo to, čo kandidáti doteraz robili. Rozhodlo to, že voliči v Starom Meste vysoko dôverovali Matúšovi Vallovi. Takže politici sa musia pred vôľou voličov iba skloniť,“ vyhlásil Dostál.

V komunálnych voľbách neuspeli ani poslanci Za ľudí Juraj Šeliga a Jana Žitňanská. Za hnutie Sme rodina Romana Tabak či Ľuboš Krajčír. Ten opúšťa zastupiteľstvo v bratislavskej Dúbravke po ôsmich rokoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko