Na hlavný obsah

Dôchodkyňu oklamali, že jej chce niekto vybieliť účet. Prišla o vyše 9  000 eur

Podvod uskutočnili cez telefonát.

Dôchodkyňu oklamali, že jej chce niekto vybieliť účet. Prišla o vyše 9  000 eur
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Dôchodkyňa z Oravy naletela telefónnemu podvodu. V utorok (29. 11.) ju kontaktovala údajná zamestnankyňa banky, ktorá jej oznámila, že sa jej snaží niekto vybrať peniaze z účtu. V tom sa v telefóne ozval údajný policajt, ktorý od nej vyzistil jej finančné pomery. Informovala o tom žilinská polícia na sociálnej sieti.

Na naliehanie podvodníkov vložila 77-ročná žena všetky svoje peniaze a cennosti do tašky. Neskôr ich doplnila o finančnú hotovosť, ktorú vybrala z banky.

Muž, s ktorým telefonovala, ju tiež požiadal o jej mobilné telefónne číslo, na ktoré ju neskôr kontaktoval. Prostredníctvom telefonátu jej dával pokyny o tom, komu má tašku s cennosťami odovzdať.

Falošný policajt ju ubezpečil, že po skončení „policajného vyšetrovania“ sa jej hotovosť aj cennosti vrátia, píše polícia. Seniorka peniaze a predmety odovzdala neznámej osobe, ktorá sa jej predstavila ako policajt.

Podvodníci na dôverčivej dôchodkyni zbohatli o približne 9 274 eur. Dolnokubínska polícia začala trestné stíhanie vo veci podvodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny