Na hlavný obsah

Francúzsko šokovala ďalšia vražda školáčky. Muž ju mal znásilniť a uškrtiť

Mala 14 rokov.

Francúzsko šokovala ďalšia vražda školáčky. Muž ju mal znásilniť a uškrtiť
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay.com

Francúzski vyšetrovatelia sa zaoberajú vraždou 14-ročnej školáčky, ku ktorej došlo koncom minulého týždňa v meste Tonneins na juhozápade Francúzska. Informovala o tom v pondelok (21. 11.) agentúra AFP.

Vo Francúzsku ide o druhú vraždu školáčky v priebehu jedného mesiaca. Obvineným z vraždy dievčaťa je 31-ročný muž, ktorý sa počas výsluchov priznal, že školáčku znásilnil a uškrtil. Telo potom zanechal v opustenej budove, uviedla miestna prokuratúra vo vyhlásení v nedeľu (20. 11.).

Dievča zmizlo v piatok popoludní, keď išlo pešo domov zo školy. Jeho rodičia zalarmovali políciu okolo 18.45 h SEČ. Vďaka záznamom z videokamier v uliciach mesta Tonneins polícia našla podozrivého o štyri hodiny neskôr. K vražde tínedžerky sa priznal.

Obvinený vo väzbe uviedol, že svoj čin neplánoval a obeť nepoznal. Dodal, že jeho konanie „bolo sexuálne motivované“, uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry. Tá dodala, že deň, keď došlo k vražde, strávil muž fajčením marihuany vo svojom aute.

Francúzske médiá o páchateľovi informovali ako o Romainovi Chevrelovi, ktorý žije s partnerkou a má mesačnú dcérku. V minulosti, ho ako 15-ročného odsúdili za sexuálne obťažovanie detí. 

Agentúra AFP poznamenala, že vraždy školákov sú vo Francúzsku mimoriadne zriedkavé. Aj preto vražda 12-ročného dievčaťa, ku ktorej došlo v októbri v Paríži, vyvolala šok a hnev verejnosti.

Táto kauza okrem toho spustila ostrý politický spor, pretože údajným vrahom bola duševne narušená Alžírčanka, ktorá je vo Francúzsku nelegálne a na ktorej meno bol vydaný príkaz na vyhostenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet