Na hlavný obsah

Matovič nebude rokovať s LOZ, dohodu necháva na premiérovi

Podľa neho ich požiadavky presiahli hranicu boja za spravodlivú mzdu.

Matovič nebude rokovať s LOZ, dohodu necháva na premiérovi
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) v pléne parlamentu. Foto: TASR

Šéf OĽANO a minister financií Igor Matovič už viac nebude rokovať s Lekárskym odborovým združením (LOZ). Dohodu necháva na premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Avizoval to v statuse na sociálnej sieti.

„Budem chápať, keď im v niečom ustúpi, aj keď ich požiadavky už dávno presiahli hranicu boja za spravodlivú mzdu,“ zdôraznil šéf rezortu financií. Podotkol, že s odborármi rokoval približne 40 hodín. „Nedokážem viac sedieť a rokovať s ľuďmi, pre ktorých chorý človek v nemocnici je len nástroj na vydieranie pre vlastný prospech,“ napísal.

„Nie, nedokážem viac sedieť zoči-voči ľuďom, ktorí na rokovaní o sebe povedia, že sú elita národa a zároveň cynicky, chladnokrvne a s ironickým úsmevom vám šplechnú do očí, že im je jedno, kto bude liečiť ľudí bojujúcich o život v nemocniciach po 1. decembri,“ dodal Matovič s tým, že on by vydieračom neustupoval.

Vláda a lekárski odborári pokračujú v sobotu (26. 11.) v rokovaniach na Úrade vlády SR. Obe strany deklarujú ochotu dohodnúť sa, nevyriešenou ostáva platová otázka. Minister financií na rokovaní nie je prítomný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko