Na hlavný obsah

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali kanalizačné poklopy

Viedlo to k obmedzeniu dopravy a evakuácii jednej z budov.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali kanalizačné poklopy
Na snímke zásah príslušníkov Hasičského a záchranného zboru pri vystreľujúcich kanalizačných poklopoch na Prievozskej ulici v Bratislave. Foto: TASR

V Bratislave na Prievozskej a Plynárenskej ulici vystreľovali kanalizačné poklopy. Polícia preto musela v tomto úseku usmerňovať premávku. Zároveň evakuovala ľudí z neďalekej administratívnej budovy. Informovala o tom polícia Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

O „netradičnej udalosti,“ ktorá sa stala v pondelok (14. 11.) po 17.30 h, dostala polícia hlásenie na linke 158. Na mieste zasahovali aj hasiči a záchranári. Pri udalosti sa podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Kataríny Križanovej nikto nezranil.

Na mieste namerali vysokú koncentráciu CO2. Presná príčina vystreľovania kanálových poklopov sa však zatiaľ nevie.

„Pri udalosti zasahuje viac ako 30 profesionálov zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov,“ priblížila Križanová a doplnila, že polícia a záchranári evakuovali administratívnu budovu BBC 1.

V príspevku na facebooku dodali, že o prípadných ďalších obmedzeniach súvisiacich s udalosťou na uliciach Prievozská a Plynárenská budú v prípade potreby informovať.

Prerušili premávku MHD

Pre problém s vystreľujúcimi poklopmi sa prerušila premávka viacerých spojov mestskej hromadnej dopravy (MHD). Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe.

„Od 18.10 h je prerušená premávka trolejbusov liniek 42, 71, 72 a autobusov linky 70 na Prievozskej obojsmerne v úseku Miletičova – Bajkalská,“ priblížil DPB. Doplnil, že odstávka trvá do 22.00 h.

Uvedené trolejbusové linky z Cintorína Vrakuňa a Čiližskej boli v smere mesto postupne zastavené. Všetky detaily o odklone uvedených liniek sú zverejnil DPB na svojom webe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny