Na hlavný obsah

Na univerzite vo Virgínii strelec zabil troch ľudí, je vo väzbe

Ďalšie dve osoby zranil.

Na univerzite vo Virgínii strelec zabil troch ľudí, je vo väzbe
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Strelec na univerzite vo Virgínii v nedeľu (13. 11.) večer miestneho času zabil troch ľudí a ďalších dvoch zranil. Podozrivý je teraz vo väzbe, informovala agentúra AP s odvolaním sa na úrady. Obeťami sú futbalisti.

Útočníka polícia identifikovala ako Christophera Darnella Jonesa, študenta univerzity. O jeho dolapenie sa snažilo niekoľko policajných útvarov s podporou vrtuľníkov. K streľbe došlo okolo 22.30 h v nedeľu miestneho času.

Zhruba o tri hodiny neskôr odoslala dekanka pre študentské záležitosti Robyn Hadleyová email študentom, aby nevychádzali von, keďže situácia stále nebola pokojná.

„Láme mi srdce, keď musím napísať, že dnešná streľba má tri obete. Dvaja ľudia sú zranení a v starostlivosti lekárov. Sme v blízkom kontakte s rodinami obetí. Viac informácií zverejníme, keď budeme môcť, „uviedol rektor univerzity Jim Ryan a dodal, že škola v pondelok (14. 11.) ruší všetku výučbu.

Na tlačovej konferencii rektor oznámil, že traja zabití študenti boli hráčmi školského futbalového tímu. Streľba sa odohrala v školskom autobuse.

O Jonesovi polícia zatiaľ neuviedla viac informácií. Na webovej stránke univerzity vo Virgínii ho uviedli ako člen futbalového tímu v roku 2018, ktorý sa ale nezúčastnil žiadnych zápasov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet