Na hlavný obsah

Nápor migrantov pocítili aj na čerpacej stanici pri Holíči

Zamestnankyne museli zavrieť predajňu.

Nápor migrantov pocítili aj na čerpacej stanici pri Holíči
Migranti na čerpacej stanici pri Holíči. Foto: RTVS

V okolí cesty medzi slovenským Holíčom a českým Hodonínom sa zdržiavajú utečenci z Blízkeho východu už viac ako mesiac. Ich cieľom sú krajiny západnej Európy. Plány im však prerušili českí colníci, ktorí nepretržite kontrolujú hranice.

Uplynulú noc strávilo v blízkosti jednej z čerpacích staníc v pohraničí viac ako 30 utečencov. „Spali tu tak jak vidíte za mnou pri stene. Mali tu porozkladané kartóny a spali na zemi, v podstate na terase. Spravili tu neporiadok,“ uviedol majiteľ čerpacej stanice Peter Kadlec.

„Situácia sa každý deň mení. Včera sme mali také problémy s nimi, že prišlo aj k nejakým krádežiam na našej čerpacej stanici. Takže sme museli prejsť k okienkovému predaju. Museli sme sa zamknúť,“ priblížila vedúca stanice Laura Pešelová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na mieste sa štáb RTVS rozprával s viacerými migrantmi. Väčšina z nich nehovorí po anglicky. To, prečo prišlo ku krádežiam, sme sa nedozvedeli. Opakujú iba to, že zo Slovenska chcú ísť ďalej.

Majiteľ čerpacej stanice zavolal políciu, tá podľa neho situáciu zdokumentovala a odišla. Tesne po príchode RTVS na čerpaciu stanicu odviezla polícia väčšinu sýrskych migrantov, pravdepodobne do záchytného tábora.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny