Na hlavný obsah

Návrh na zníženie DPH pre vleky sa presúva na ďalšiu schôdzu parlamentu

Hnutie Za ľudí ho nepodporí, tvrdí Remišová.

Návrh na zníženie DPH pre vleky sa presúva na ďalšiu schôdzu parlamentu
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zmenu výšky dane, ktorú iniciovalo hnute Sme rodina pri novele zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH), presunul parlament na ďalšiu schôdzu.

Návrh na dočasné zníženie sadzby DPH na 10 percent, ktoré by sa týkalo lanoviek, lyžiarskych vlekov či umelých kúpalísk, predložil v utorok (8. 11.) na rokovanie národnej rady poslanec Sme rodina Miloš Svrček.

Znížená DPH by sa podľa jeho návrhu mala zaviesť na plnenia poskytované v súvislosti so športom, pri ktorých sa predpokladá vysoká energetická náročnosť. Mala by sa uplatňovať do 30. apríla 2023.

Návrh na zníženie DPH pre lyžiarke vleky, lanovky či umelé kúpaliská považuje ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) za nekorektný a nesystémový. Povedala to v stredu (9. 11.) po rokovaní vlády. Podporu návrhu zároveň odmietla.

„Na tomto návrhu sme sa na koaličnej rade nedohodli a my v strane Za ľudí zaň nezahlasujeme,“ vyhlásila. Podobné iniciatívy označila za nesystémové kroky.

„Ak to chceme riešiť systémovo, nemôžeme si pre podporu vybrať jednu časť segmentu, ktorá sa má zvýhodniť. Keď už hľadáme možnosť podpory, musí to byť oblasť cestovného ruchu ako taká,“ zdôraznila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika