Na hlavný obsah

Nový železničný grafikon prináša zmeny, ktoré sa cestujúcim nepozdávajú

Ľudia už spísali niekoľko petícií.

Nový železničný grafikon prináša viaceré zmeny – no nie všetky sa pozdávajú cestujúcim. Diaľkové spoje nebudú zastavovať v staniciach Leopoldov, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom a Trenčianska Teplá. Ľudia v dotknutých regiónoch už spísali niekoľko petícií.

Avizovaná zmena grafikonu sa nepozdávala ani obyvateľom Piešťan. Mesto, kde sú svetoznáme kúpele, by podľa nich nemalo prísť o rýchliky.

Pripomienky k novému grafikonu mala aj piešťanská samospráva, no či ich zapracovali, doteraz nevedia.

„Nikto s nami nekomunikuje o tomto, my sme poslali úradne listom naše námietky, o výsledku sme sa zatiaľ nedozvedeli,“ hovorí primátor mesta Piešťany Peter Jankovič

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Minister dopravy potvrdil, že cestovný poriadok má finálne kontúry. Diaľkové vlaky v niektorých mestách napriek spísaným a odovzdaným petíciám nezastavia.

„My nerušíme rýchliky, rušíme diaľkovú dopravu. Áno, nebudú zastavovať diaľkové spoje medzi Bratislavou a Košicami, v Piešťanoch, v Novom Meste nad Váhom a Leopoldove. Čo sa významne zlepší, je ponuka vlakov v regionálnej doprave,“ vysvetlil minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Pôvodne nemali diaľkové vlaky stáť ani v Margecanoch, no rezort dopravy rozhodnutie prehodnotilo.

Benefitom nového grafikonu má byť skrátenie cestovania medzi Bratislavou a Košicami o 25 minút, odzvoniť má aj preplneným vlakom.

Nový grafikon začne platiť od 11-teho decembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny