Na hlavný obsah

Oprava mosta v Margecanoch si vyžiadala uzáveru premávky

Vodičov čaká niekoľkokilometrová obchádzka.

Oprava mosta v Margecanoch si vyžiadala uzáveru premávky
Rekonštrukcia mosta v Margecanoch. Foto: RTVS

V súvislosti s opravami uzavreli most v Margecanoch cez vodnú nádrž Ružín. Pre úplnú uzáveru premávku presmerovali cez susedné obce. Vodičov tak čaká niekoľkokilometrová obchádzka. Cez most sa ľudia momentálne dostanú iba peši.

S opravou mosta začali ešte v júni. Doteraz bol prejazdný v jednom jazdnom pruhu. Najväčší problém, poškodenú statiku, odstránili. Teraz nasledujú ďalšie práce na jeho rekonštrukcii. Tie vyvolali potrebu na 10 dní ho uzavrieť.

Most bol spojnicou Margecian s hlavným cestným ťahom na Košice a Spišskú Novú Ves. “Obyvateľom kraja sa za spôsobené obmedzenia ospravedlňujeme. Ak sa podarí tieto nevyhnutné rekonštrukčné práce ukončiť skôr ako za avizovaných 10 dní, tak most, samozrejme, okamžite sprístupníme,“ uviedol hovorca Košického samosprávneho (KSK) kraja Michal Hudák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Motorizovaní obyvatelia Margecian si teraz nechávajú svoje autá na provizórnom parkovisku pred mostom. „Parkoviská budú počas doby odstávky strážiť,“ povedal starosta Margecian Igor Petrík (nezávislý).

“Ide o jednu z najrozsiahlejších rekonštrukcií v histórii kraja, na ktorej konci sa plne zrekonštruuje most s novou vozovkou, osadenými meteostanicami, sčítačom dopravy, ako aj so systémom automatického váženia v pohybe,” dodal Hudák.

Opravu mosta zaplatí KSK. Stáť bude vyše dva milióny eur a k dispozícii vodičom by mal byť na jar budúceho roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny