Na hlavný obsah

Pápež František v Bahrajne znova žiadal ukončenie špirály násilia vo svete

Urobil tak na omši, na ktorú prišlo vyše 28 000 veriacich.

Pápež František v Bahrajne znova žiadal ukončenie špirály násilia vo svete
Pápež František v Sachíre počas modlitby za mier v Katedrále Panny Márie Arabskej 4. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Pápež František v sobotu (5. 11.) počas návštevy Bahrajnu kritizoval nedostatok ochoty urovnávať konflikty vo svete. Informovala o tom agentúra DPA. Na jeho sobotňajšiu omšu v meste Ar-Rifá prišlo viac než 28 000 veriacich a pútnikov z vyše 100 krajín, uviedli organizátori.

„Mier nemožno obnoviť, ak na zlé slovo odpovedáme ešte horším, ak po jednej facke nasleduje ďalšia,“ povedal pápež na omši na Národnom štadióne. Je podľa neho potrebné „pretrhnúť reťaz zla, prerušiť špirálu násilia“ a prestať sa ľutovať.

Pápež nemenoval žiaden konkrétny konflikt. Pravidelne sa však modlí za obyvateľov Ukrajiny a odsudzuje násilie spôsobované ruskou agresiou v tejto krajine, píše DPA.

Počas svojho štvordňového pobytu v Bahrajne, kam pricestoval pri príležitosti fóra o dialógu medzi náboženstvami, sa pápež viackrát vyslovil kriticky o prebiehajúcich konfliktoch.

Popoludní má hlava katolíckej cirkvi na programe stretnutie s mladými ľuďmi v škole. Svoju návštevu Bahrajnu pápež František ukončí v nedeľu (6. 11.).

V Bahrajne, moslimskom ostrovom štáte v Perzskom zálive s približne 1,5 milióna obyvateľov, žije podľa Vatikánu okolo 80 000 katolíkov. Mnohí sú migrujúcimi pracovníkmi z južnej Ázie, ktorí tam zarábajú na živobytie svojich rodín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet