Na hlavný obsah

Po incidente v Žehre sa pre výsledky októbrových volieb pobili aj v obci Jurské

Ošetriť museli staršiu ženu, piati muži skončili v policajnej cele.

Po incidente v Žehre sa pre výsledky októbrových volieb pobili aj v obci Jurské
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Hoci od spojených komunálnych volieb uplynul už viac ako mesiac, nespokojnosť s volebnými výsledkami zrejme prispela k ďalšej hromadnej bitke. Po incidente v Žehre sa pobili členovia jednej rodiny v obci Jurské pri Kežmarku. Ošetriť museli staršiu ženu, piati muži skončili v policajnej cele.

Po rodinnej potýčke zostali rozbité okná na domoch, poškodené auto a dobitá staršia pani s otrasom mozgu. Podľa slov poškodenej jeden z útočníkov hodil do okna kameň a zasiahol ju priamo do hlavy.

„Zostala som hotová. Spadla som a nevedela som, čo mám sa robiť,“ dodala poškodená pani Mária.

„Do seba“ sa pustili členovia rodiny, ktorí žijú v jednom dome, no na rôznych poschodiach. Miestni tvrdia, že situáciu vyostril alkohol a frustrácia z výsledku volieb.

Starostka tvrdí, že bitku spustila hodená petarda. Nevylúčila však, že práve výsledky volieb mohli priliať „olej do ohňa“.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V osade vládne napätá atmosféra aj napriek tomu, že podozriví muži sú v cele predbežného zadržania.

„Kežmarský vyšetrovateľ obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania a porušovania domovej slobody piatich mužov vo veku 18 až 35 rokov,“ spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Daniel Džobaník. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny