Na hlavný obsah

Pri streľbe v LGBT+ klube v americkom Colorade zahynulo päť ľudí

Ďalších 18 sa zranilo.

Pri streľbe v LGBT+ klube v americkom Colorade zahynulo päť ľudí
Dúhová vlajka. Foto: TASR/AP

Pri sobotňajšej (19. 11.) streľbe v nočnom LGBT+ klube v americkom meste Colorado Springs zahynulo päť ľudí.

Ďalších 18 ich sa zranilo, informoval server CNN. Polícia na mieste zadržala podozrivého, ktorým je 22-ročný muž. Či bol útok trestným činom z nenávisti, polícia vyšetruje.

Útočník strieľal v nočnom podniku Club Q, v ktorom sa podľa médií schádzajú členovia komunity LGBT +, v sobotu v noci na nedeľu (20. 11.).

Polícia uviedla, že muž ozbrojený dlhou puškou začal páliť ihneď, ako do klubu vstúpil. Nakoniec sa najmenej dvom „hrdinom“ ho podarilo zastaviť. Strelec utrpel zranenia. Na mieste činu polícia našla najmenej dve zbrane.

Policajti dostali niekoľko volaní o pomoc, po ktorých na miesto dorazilo 11 sanitiek. Ďalšie podrobnosti nie sú zatiaľ známe.

„(Polícia) vo vnútri našla jedného človeka, o ktorom sa domnievame, že je podozrivým,“ uviedla predstaviteľka coloradskej polície Pamela Castrová, podľa ktorého dotyčného ošetrujú lekári. Nespresnila, či podozrivého zahŕňa do počtu zranených ľudí.

Club Q na facebooku vyjadril sústrasť obetiam a ich rodinám. „Tento nezmyselný útok na našu komunitu nás zdrvil,“ píše sa vo vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet