Na hlavný obsah

Prievidza zatvára jednu zo svojich základných škôl

Samospráva argumentuje vysokými nákladmi na prevádzku.

Prievidza zatvára jednu zo svojich základných škôl
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Len mesiac po voľbách oznámilo vedenie mesta Prievidza, že plánuje zatvoriť jednu zo siedmich základných škôl. Rodičia aj učitelia sú rozhorčení. Informáciu sa dozvedeli len zo stránky mesta. Samospráva argumentuje vysokými nákladmi na prevádzku školy a klesajúcim počtom žiakov.

Bez varovania, argumentov a zo dňa zo dňa na deň sa dozvedeli učitelia aj rodičia žiakov zo základnej školy na ulici Šafárika, že ich školu majú zatvoriť. Okamžite sa spojili a proti zrušeniu podpisujú petíciu.

Školu pre osemsto detí navštevuje v súčasnosti len niečo vyše dvesto žiakov. Podľa mesta je prevádzka dlhodobo ekonomicky neúnosná.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je to budova, ktorá je v dosť zlom technickom stave. Nemá zateplenie, nemá kompletne vymenené okná, postavali ju až tak megalomansky socialisticky. Máme tam veľké úniky tepla,“ vysvetľuje vedúca odboru školstva z mestského úradu Prievidza Beáta Révayová.

Základná škola Dobšinského zateplenie má, zrekonštruovaná a od Šafárikovej vzdialená necelý kilometer. Práve sem by sa mali od septembra presunúť jej žiaci aj učitelia.

Zatvorením školy mesto ušetrí viac ako 400 000 eur ročne. Ak by ju chcelo zrekonštruovať potrebuje približne tri milióny eur. O osude školy definitívne rozhodne mestské zastupiteľstvo 12. decembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny