Na hlavný obsah

Remišová vyzvala na väčšiu transparentnosť pri rozhodovaní o rozpočte

Chce, aby boli dva opozičné zákony Tomáša Tarabu odmietnuté.

Remišová vyzvala na väčšiu transparentnosť pri rozhodovaní o rozpočte
Ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová. Foto: TASR

Strana Za ľudí vyzýva koaličných partnerov na väčšiu transparentnosť pri rozhodovaní o štátnom rozpočte na budúci rok.

Chce, aby sa dva opozičné zákony, ktoré predložil nezaradený poslanec Tomáš Taraba, preradili pred hlasovanie o rozpočte a odmietli.

V stredu (30. 11.) to uviedla predsedníčka strany a ministerka investícií Veronika Remišová. Chce tak rozptýliť pochybnosti o „obchodovaní“ pri podpore zákona o štátnom rozpočte v parlamente.

„Je dôležité, aby bol rozpočet schválený. Je dôležité pomôcť ľuďom, ale zároveň je dôležité, aby bolo z čoho pomáhať. To znamená, aby sa naše spoločné peniaze nerozkrádali. A aby sa tak stalo, tieto dva zákony, jednoducho, nesmú prejsť. V opačnom prípade hlasy na rozpočet nedodáme,“ zdôraznila Remišová.

Poukázala na to, že pri rozpočte sa začínajú „šíriť šumy“, že pri hlasovaní o ňom by mohlo dôjsť k obchodovaniu s hlasmi za zníženie trestných sadzieb za ekonomické trestné činy.

Podľa Za ľudí sa to týka dvoch návrhov Tarabu, ktoré sú v parlamente, a to novely Trestného zákona a novely Trestného poriadku.

„Takáto legislatíva by bola snom všetkých podvodníkov,“ upozornila Remišová. Apelovala na to, aby koalícia neschválením týchto zákonov ukázala, že k žiadnemu obchodovaniu s protikorupčnými hodnotami na Slovensku nedochádza.

Občiansko-demokratická platforma hnutia OĽANO tiež odmieta, aby vládne návrhy zákonov boli predmetom politických obchodov s „extrémnou časťou parlamentu“. Návrh Za ľudí považujú za jeden zo spôsobov, ako takejto situácii zabrániť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika