Na hlavný obsah

Slováci menej plytvajú potravinami po ich zdražení

Šetrenie pocítili aj obchodné reťazce.

Keďže potraviny extrémne zdraželi, ľudia vyhadzujú menej jedla. Tvrdia to odborníci. To, čo vložia do nákupného košíka si tiež dvakrát premyslia. RTVS zisťovala, ktoré potraviny ľudia kupujú menej.

„Toto mať nemusím“ či „bez tohto sa zaobídem“ – zdá sa, že v duchu týchto hesiel sa snaží nakupovať čoraz viac ľudí.

To, že ľudia začali šetriť pocítili aj známe obchodné reťazce. V prípade niektorých potravín im viac či menej klesol predaj.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Mierny pokles sme zaznamenali v kategórii červené mäso. Hydina naopak rastie – súvisí to pravdepodobne s cenou daného produktu. Mierny pokles evidujeme aj v ovocí a zelenine,“ vysvetlila hovorkyňa COOP Jednota Slovensko Jana Kuklová.

Slováci sú vynaliezaví a tak sa snažia obracať nielen každé euro, ale aj vymýšľať nové jedlá zo zbytkov, ktoré by kedysi vyhodili. Nápadov ako dať niektorým potravinám ešte druhú šancu, je veľmi veľa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko