Na hlavný obsah

V Košickom kraji odhalili nelegálnu výrobňu cigariet

Stalo sa tak v rámci akcie Kuriér.

V Košickom kraji odhalili nelegálnu výrobňu cigariet
Ilustračná snímka. Foto: Finančné riaditeľstvo SR

V Košickom kraji sa podarilo odhaliť nelegálnu výrobňu cigariet. V rámci akcie Kuriér ozbrojení príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zaistili zariadenie na spracovanie a výrobu tabaku. Ďalej stovky kusov cigariet bez kontrolnej známky či iných komponentov súvisiacich s trestnou činnosťou.

„Počas akcie zadržali sedem osôb slovenskej a poľskej národnosti, päť osôb je väzobne stíhaných. Škoda na spotrebnej dani z tabaku bola vyčíslená na 210 000 eur,“ priblížila hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská.

Príslušníci KÚFS vykonali minulý týždeň v Košickom kraji prehliadky viacerých bytových a nebytových priestorov.

Kriminalistom sa podarilo zaistiť spolu 2 200 kg tabaku, 1 200 ks cigariet bez platnej kontrolnej známky, dve kompletné zariadenia na spracovanie tabaku, ako aj vybavenie na výrobu, resp. plnenie cigariet.

V ich rukách skončili mobilné telefóny, SIM karty, USB kľúče, počítače, dve motorové vozidlá, písomnosti a iné komponenty súvisiace s trestnou činnosťou. Našli a zaistili tiež finančnú hotovosť vo výške 34 850 eur a 48 100 českých korún (približne 1 970 eur).

KÚFS počas výkonu akcie zistil na mieste aj ďalšie porušenia zákona mimo svojej vecnej príslušnosti. Odstúpil ich na riešenie príslušným orgánom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny