Na hlavný obsah

Polícia pri hranici s Ukrajinou zaistila 100 000 pašovaných cigariet

Príslušníci colného úradu dlh vyčíslili na vyše 16 000 eur.

Polícia pri hranici s Ukrajinou zaistila 100 000 pašovaných cigariet
Ilustračná fotka. Foto: Finančná správa SR

Pašovaných 100 000 cigariet zaistili policajti v stredu (24. 8.) pri hranici s Ukrajinou v katastrálnom území obce Zboj v okrese Snina. Cigarety niesli v lesnom poraste v balíkoch obalených fóliou štyri osoby, ktorých pohyb dopoludnia zaregistrovali policajti v súčinnosti s príslušníkmi Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚ FS).

Vo štvrtok (25. 8.) o tom informovala hovorkyňa riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická. „Po výzve policajtov, aby zastavili, odhodili balíky na zem a pokúsili sa o útek. Tri osoby boli zadržané, štvrtá unikla v smere na územie Ukrajiny a nepodarilo sa ju vypátrať. Išlo o štátnych príslušníkov Ukrajiny,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa zistení cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod, čím sa dopustili priestupku podľa zákona o pobyte cudzincov. V zaistených balíkoch sa nachádzalo spolu 500 kartónov cigariet bez kontrolných známok na označenie tovaru. Colný dlh príslušníci colného úradu vyčíslili na 16 653 eur.

„Prípad aj osoby prevzal v zmysle vecnej a miestnej príslušnosti vyšetrovateľ KÚ FS, pobočka Východ Košice pre podozrenie z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru,“ konštatovala Kopernická.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny