Na hlavný obsah

Voľba starostu v Krásnohorskom Podhradí sa môže zopakovať

Pri sčítaní hlasov sa v urne objavilo 11 lístkov navyše.

Manipulácia s voľbami. Dosluhujúci starosta Krásnohorského Podhradia (okres Rožňava) Peter Bollo (nezávislý) podá žalobu na Najvyšší správny súd (NSS) SR. Dôvodom sú neplatné hlasovacie lístky, ktoré sa objavili pri sčítaní hlasov. Vyšetruje to polícia.

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí. Tak by sa dal opísať volebný výsledok v obci pod hradom Krásna Hôrka. Po 12 rokoch budú mať nového starostu. „Obec sa rozhodla, že väčšina ľudí chcela zmenu, dala mi svoj hlas,“ uviedol novozvolený starosta Štefan Kún (nezávislý).

Voľby sa však môžu zopakovať. Pri sčítaní hlasov sa v urne objavilo aj 11 hlasovacích lístkov bez pečiatky obce. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin marenia prípravy a priebehu volieb a referenda.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Myslím si, že voľby by mali prebiehať v každom prípade seriózne, bez akýchkoľvek podvodov. Som trošku smutný z toho, že práve u nás v našej obci sa čosi také udialo,“ povedal Bollo. Polícia túto udalosť vyšetruje už tretí deň. Či boli voľby neplatné, rozhodne NSS SR.

Novozvolený starosta získal toľko hlasov, ako ostatní traja dokopy. „Podám žalobu na Najvyšší správny súd SR a uvidíme, ako dopadne vyšetrovanie polície,“ dodal Bollo. Žalobu treba podať do desiatich dní od volieb, NSS SR by mal o nej rozhodnúť do 30 dní. Ak sa nájde vinník, hrozí mu šesťmesačné až trojročné väzenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny