Na hlavný obsah

Z madridskej reštaurácie ukradli zlodeji vína v hodnote vyše 150 000 eur

Išlo pravdepodobne o organizovanú skupinu.

Z madridskej reštaurácie ukradli zlodeji vína v hodnote vyše 150 000 eur
Vína v hodnote viac ako 150 000 eur ukradli z luxusnej reštaurácie v Madride. Foto: Unsplash.com

Vína v hodnote viac ako 150 000 eur ukradli v nedeľu (30. 10.) v noci z luxusnej reštaurácie v Madride. Informoval o tom denník El País. Zlodeji si z podniku, ktorý má dve michelinské hviezdy, odniesli 132 fliaš. BolI medzi nimi aj archívne vína, napríklad z roku 1925.

„Išli priamo po víne, nemáme informácie, že by odniesli niečo iné,“ citoval El País policajný zdroj. Podľa neho museli zlodeji dobre poznať hodnotu vín, ale tiež priestory, lebo po rozbití okna, ktorým si potom otvorili dvere vinotéky, sa nerozoznel alarm.

Zatiaľ nie je jasné, koľko zlodejov sa do vinotéky reštaurácie s asi 30 000 fľašami dostalo. Muselo ísť ale zrejme o organizovanú skupinu, ktorá má zabezpečený odbyt pre tieto luxusné vína. Cena jednej ukradnutej fľaše vychádza v priemere na asi 1 140 eur.

Presnú škodu zatiaľ reštaurácia vyčísluje. „Bude to ale určite vyše 150 000 eur,“ povedala hovorkyňa podniku Cristina Pérezová. Dodala, že reštaurácia má pochopiteľne poistenie. Denník El Mundo odhadol cenu ukradnutých vín na asi 200 000 eur.

Zlodeji sa do reštaurácie Coque dostali cez susednú lekáreň, ktorá teraz nie je v prevádzke, pretože jej majiteľ odišiel do dôchodku. Cez ňu sa dostali zadným vchodom do reštaurácie, ktorá je v pondelky zatvorená. Majitelia preto na vlámanie prišli až v utorok (1. 11.).

Spolumajiteľ reštaurácie Rafael Sandoval cez médiá odkázal svojim kolegom v odbore gastronómie, aby prijali maximálne bezpečnostné opatrenia. „Je jasné, že existujú organizované skupiny, ktoré predávajú víno na čiernom trhu,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet