Na hlavný obsah

Zástupcovia developera sa stali poslancami v Tatrách

Aktivisti sa boja o osud Demänovskej Doliny.

Zástupcovia developera sa stali poslancami v Tatrách
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Z piatich poslancov Demänovskej Doliny sú traja zo spoločnosti, ktorá tam prevádzkuje najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku. Aktivisti si nevedia predstaviť, ako zástupcovia developera uprednostnia verejný záujem pred záujmami svojej firmy.

„Nevieme si predstaviť, ako zástupcovia developera, zástupcovia firmy, ktorá pôsobí na území Demänovskej Doliny, budú rozhodovať v zastupiteľstve v prospech verejný,“ povedal predseda Združenia pre Dolinu Pavel Herich.

„Išli sme tam práve s tým zámerom, že spoločnosť, ktorá vytvára gro príjmov pre obec, by mala mať nejaký vplyv a zastúpenie v obecnom zastupiteľstve,“ povedal jeden zo zvolených poslancov a predseda predstavenstva Tatry Mountain Resorts Igor Rattaj. Ten sa v lete do Demänovskej Doliny presťahoval. Vo voľbách získal druhý najvyšší počet hlasov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Poslancov obecného zastupiteľstva čaká návrh nového územného plánu. Mal by výrazne obmedziť výstavbu v obci. Formou petície to žiadalo viac ako 100 000 občanov. „Minulému zastupiteľstvu sa nepodarilo schváliť tento územný plán. Obávame sa, že aktuálne výsledky volieb môžu smerovať k ďalšej postupnej degradácii Demänovskej Doliny,“ uviedol Herich.

Prevádzkovateľ strediska má totiž trojpätinovú väčšinu potrebnú na prijatie územného plánu alebo jeho odmietnutie. Masívna výstavbe v Demänovskej Doline je pritom dôsledkom súčasného územného plánu, ktorý prijali vtedajší poslanci ešte pred 10 rokmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny