Na hlavný obsah

Bavorsko zrušilo povinnosť nosenia rúšok v hromadnej doprave

Naďalej však platí v diaľkových linkách hromadnej dopravy.

Bavorsko zrušilo povinnosť nosenia rúšok v hromadnej doprave
Ilustračná snímka ženy s rúškom v hromadnej doprave. Foto: Unsplash

Bavorské úrady v sobotu (10. 12.) zrušili povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest v prostriedkoch hromadnej dopravy. Toto opatrenie Bavorsko zaviedlo pred viac ako dvoma rokmi s cieľom zamedziť šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Rozhodnutie upustiť od povinnosti nosenia rúšok bavorské úrady prijali preto, lebo tamojšie nemocnice začali liečiť pacientov s bežnými vírusovými ochoreniami častejšie než ľudí nakazených covidom.

Bavorský minister zdravotníctva Klaus Holetschek uviedol, že spolkové nariadenie o ochrane pred nákazou stanovuje len povinnosť nosenia rúšok či respirátora v prípade covidu.

Nijako neupravuje, či si ich majú obyvatelia nasadiť aj v prípade, že majú iné vírusové ochorenie, napríklad chrípku. Holetschek však vyzval obyvateľov Bavorska, aby rúška aj naďalej nosili.

Agentúra DPA pripomína, že povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest sa v Bavorsku stále vyžaduje v diaľkových linkách hromadnej dopravy. Tiež na miestach, kde by sa mohli koronavírusom nakaziť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva. Ide najmä o nemocnice a domovy sociálnych služieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet