Na hlavný obsah

Cez sviatky sa posilnia niektoré vlakové a autobusové spoje

Nápor je najmä na trasy v smere na východné Slovensko.

Cez sviatky sa posilnia niektoré vlakové a autobusové spoje
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Blížiace sa sviatky znamenajú viac cestujúcich. Na nápor sa chystajú dopravcovia. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví 11 posilových vlakov. Z toho je päť expresných a šesť rýchlikov. Prvý pôjde z Bratislavy do Košíc v piatok popoludní. Autobusoví dopravcovia zas posilnia medzinárodné spoje.

Železničiari očakávajú najväčší nápor cestujúcich koncom týždňa. Presúvať sa budú najmä z hlavného mesta na východ. ZSSK informuje, že prvým posilovým spojom je vlak z Bratislavy do Humenného, ktorí pôjde v piatok (23. 12.) o 14.27 h.

Avizujú, že dva mimoriadne rýchliky, ktoré vypravia v piatok do Košíc sa už plne obsadili. Skupiny si spolu síce nesadnú, no pre jednotlivcov sa stále na piatkovom rýchliku do Košíc nájdu miesta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vzhľadom na zvýšený záujem odporúčame cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu. Cestovné lístky a rezervácie miesta si môžu zakúpiť nielen v pokladniciach ZSSK, ale pohodlne aj prostredníctvom e-shopu,“ vysvetlil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Autobusoví dopravcovia sledujú predaj lístkov a podľa potreby vedia pridať aj ďalšie spoje. Každý rok najväčšie vyťaženie evidujú na medzinárodných a diaľkových linkách. Ide o trasy, kde nie sú vlaky, ako napríklad Nitra alebo Banská Bystrica.

Počet ľudí, ktorí cestujú vlakom, za posledných desať mesiacov výrazne vzrástol. Bolo ich viac ako 58 miliónov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko